Veilig op reis in Coronatijd

Je bent in goede handen.

De veiligheid van onze reizigers is op elk moment het belangrijkste. Galtic houdt de situatie dan ook nauwlettend in de gaten. We willen je graag garanderen dat je met een gerust hart kan boeken, kan vertrekken en kan genieten. Hoe we dat doen? Je leert er alles over in onderstaand stappenplan. Onderaan deze pagina vind je alle veelgestelde vragen over reizen tijdens coronatijden.

Als je je reis wil annuleren, om welke reden ook, dan kan dat kosteloos tot 45 dagen voor afreis. Galtic volgt de coronasituatie nauwlettend op en contacteert de reizigers meteen als er zich wijzigingen zouden voordoen.

Zowel voor als tijdens je reis ben je in goede handen. De luchthavens, vliegtuig- en ferrymaatschappijen en accommodaties doen er alles aan om de verspreiding van het coronavirus te verhinderen.

Vertrek veilig op reis met het stappenplan van Galtic

1. Voor je boekt

 

Boek met een gerust hart dankzij ons flexibel annuleringsbeleid

Verlang je ernaar om terug te reizen? Maar doet het financieel risico dat reizen tijdens corona inhoudt je toch twijfelen? Dat begrijpen we volledig, daarom geniet je bij Galtic van een flexibel annuleringsbeleid. Wat dat betekent? Je kan je reis tot 45 dagen voor afreis kosteloos annuleren. Je hoeft dus niet langer te wachten om je reis vast te leggen. Boek nu met een gerust hart.

2. Voor je vertrekt

Reisrestricties? Geld terug!

Ben je klaar om op je droomreis te vertrekken, maar werden er plots reisrestricties ingevoerd voor jouw bestemming? Geen zorgen, je krijgt het betaalde bedrag gewoon terug.
Wat zijn reisrestricties?
– Als de FOD Buitenlandse Zaken je bestemming als “rode zone” bestempelt. Let op: deze officiële instantie is de enige waar wij ons op baseren voor ons flexibel annuleringsbeleid.
– Als de bestemming het land waar je woont bestempelt als “rode zone”.
Gelden er geen reisrestricties, maar ben je ziek op het moment van vertrek? Als je een reisannulatieverzekering van Allianz hebt afgesloten via Galtic bij het maken van je boeking, kan je hierop terugvallen.

Wij volgen de actuele reisinformatie en de geldende coronamaatregelen op de voet

De Belgische, Ierse en Schotse reisinformatie houden we nauwlettend in de gaten. Je kan de meest actuele informatie vinden op onze website.
De coronasituatie brengt natuurlijk heel wat praktische vragen met zich mee. Je kan de veelgestelde vragen over covid-19 en de antwoorden terugvinden via onderstaande link.

3. Vertrek

Reizen met de ferry of met het vliegtuig

De ferry- en vliegtuigmaatschappijen doen er alles aan om de verspreiding van het coronavirus te verhinderen. Er worden extra maatregelen getroffen aan boord om alles zo veilig en comfortabel mogelijk te maken voor de reizigers.
Op de luchthaven en aan boord:
– Luchthavens zorgen voor voldoende ruimte om fysieke afstand respecteren, er zijn beschermende schermen en desinfecterende handgels geplaatst op strategische plaatsen. Je lichaamstemperatuur wordt gemeten, en het dragen van een mondmasker door personeel en reizigers is verplicht.
– Toestellen worden gedesinfecteerd op het hoogste niveau, gelijkwaardig aan ziekenhuisreiniging.
– Luchtzuiveringstechnologie aan boord ververst de lucht om de 3 minuten. 99.97% van schadelijke luchtpartikels zoals virusdeeltjes of bacteriën worden hierbij verwijderd, en door steriele lucht vervangen.
Op de ferries:
– In de openbare ruimtes vind je desinfecterende gels en is het dragen van een mondmasker verplicht.
– Klinken, handvaten,… worden voldoende ontsmet en alle kajuiten worden voor elke overtocht gesteriliseerd.
– Je mag enkel zitten op stoelen waar dat duidelijk aangegeven is.
– Maaltijden kan je nuttigen in je kajuit of in het hoofdrestaurant, maar buffetformule is niet mogelijk.
– Elektronisch betalen (bankkaart) is de norm, betalen met cash moet je vermijden.
– Op cruciale plaatsen (zoals balies en kassa’s) zorgt plexiglas voor bescherming.
– Openbare faciliteiten blijven voorlopig gesloten. Een sauna- of fitnessbezoek is dus nog even niet mogelijk.

4. Verblijf

Alle hotels en b&b’s nemen heel wat maatregelen ter plaatse om jouw reis zo veilig mogelijk te laten verlopen. De maatregelen kunnen verschillen van accommodatie tot accommodatie, maar zijn steeds aangepast aan de gangbare veiligheidsstandaarden.
– Klinken, handvaten en contactoppervlakken worden regelmatig ontsmet.
– Plexischermen staan opgesteld waar afstand moeilijker te respecteren is, bijvoorbeeld aan de receptie.
– Het algemene sanitair wordt afgesloten voor gebruik.
– Tafels en stoelen worden opgedeeld in het restaurant met respect voor de ‘social distancing’.
– Het ontbijt- en/of avondbuffet wijzigt qua vorm naar een keuzemenu met service aan tafel of naar een aangepaste buffetvorm met ‘op voorhand verdeelde’ porties.
– De kamer wordt na elk verblijf grondig ontsmet.

Vergeet niet ...

Terug thuis met een rugzak vol herinneringen? Geniet nog even na van je onvergetelijke reis naar Ierland of Schotland.

Veelgestelde vragen

Vanaf 27 januari tot 5 maart geldt er een tijdelijk verbod op “reizen met een recreatief en toeristisch karakter”:

 • Het reisverbod geldt zowel voor reizen vanuit België als reizen naar België.
 • Reizen met een dwingende reden kunnen wel nog (bv. co-ouderschap, medische redenen, zakenreizen).
 • Wie naar het buitenland reist, moet een gedownloade en ondertekende verklaring op eer kunnen voorleggen die bevestigt dat zijn/haar reis niet van toeristische aard is.
 • aan de grenzen komen er controles (steekproeven), ook voor wie België verlaat.

Het is verplicht om 10 dagen in quarantaine te gaan als je langer dan 48 uur in het Verenigd Koninkrijk bent geweest. Reis je vanuit Ierland terug naar België? In dat geval bedraagt die verplichte quarantaine 7 dagen. Terugkerende reizigers moeten zich twee keer laten testen: op de eerste en zevende dag van de quarantaine. Wie niet in België woont, moet een negatieve PCR-test van voor het vertrek en een negatieve PCR-test bij aankomst voorleggen.

Schotland

Momenteel is Schotland in lockdown. Het is dus niet toegestaan om er toeristische verplaatsingen te ondernemen.
Actuele informatie omtrent de situatie in Schotland kan je hier terugvinden: https://www.gov.scot/coronavirus-covid-19/.

Wie naar Schotland reist, moet een negatieve coronatest kunnen voorleggen die niet meer dan 72u voor vertrek werd afgenomen. Enkel certificaten in het Engels, Frans of Spaans worden aanvaard. Het certificaat moet volgende zaken bevatten om in orde te zijn:

 • je naam zoals op paspoort,
 • je geboortedatum,
 • het testresultaat,
 • de testdatum,
 • de naam van de testleverancier en zijn contactgegevens,
 • en het type test (bvb PCR).

Bij aankomst in Schotland moet je 10 dagen in quarantaine gaan. In die periode moet je twee coronatesten afleggen, deze dien je op voorhand gepland te hebben. Reizigers moeten een formulier met contactgegevens invullen: https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk.

Ierland

Niet-essentiële reizen naar Ierland worden voorlopig afgeraden door de Ierse overheid.

Wie naar Ierland reist, moet een negatieve PCR-test kunnen voorleggen die niet meer dan 72u voor aankomst werd afgenomen. Ook moet je een online lokalisatieformulier invullen. Bij aankomst ben je verplicht om 14 dagen in quarantaine te gaan, al kan je die periode inkorten als je een negatieve PCR-test voorlegt die afgelegd werd in een privé testcentrum minimum vijf dagen na aankomst. Om van deze mogelijkheid te kunnen genieten, raadt de Ierse overheid je aan de test vóór je afreis naar Ierland te reserveren (mits kost van €99 tot €149). Meer info vind je hier: http://www.travelhealth.ie/CoronaVirusTesting/.

Ja. Met een Nordic voucher kan je een reis bij Galtic reserveren.

Momenteel hanteren wij een flexibel annuleringsbeleid. Alle informatie hierover kan je terug vinden op onderstaande pagina.

https://www.galtic.be/flexibel-annuleringsbeleid/

Is een vaccinatie verplicht om naar de bestemming te reizen? Dan kan je gebruik maken van het flexibel annuleringsbeleid. Indien je 46 dagen voor vertrek nog niet weet of je vaccinatie in orde zal zijn tegen de afreisdatum, raden we je aan om ten laatste 45 dagen voor afreis te annuleren.

De betalingsregels blijven gelden zoals voor corona. Wij doen al het mogelijke zodat jij met een gerust hart jouw reis kan reserveren. Kan de reis niet doorgaan door nieuwe maatregelen, dan zullen wij deze voor jou annuleren en terugbetalen. Toch raden we aan om, zeker in deze tijden, een annulatieverzekering bij te boeken. Zo ben je er zeker van dat je geen verloren kosten maakt, ook als  je bijvoorbeeld zelf ziek zou worden vlak voor vertrek.

Dit is afhankelijk van de actuele situatie op het moment van vertrek. Wij houden de maatregelen en de ontwikkeling van de situatie nauwlettend in de gaten en zullen jullie op de hoogte houden van zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn.

Het uitgeven van een voucher is niet langer van toepassing. Sinds 19 juni 2020 kunnen we wettelijk gezien geen vouchers meer uitschrijven wegens beperkingen of restricties door het coronavirus. Indien er door de Belgische, Ierse of Schotse overheid een negatief reisadvies wordt afgekondigd, zullen wij het nodige doen om je reis kosteloos te annuleren en het reeds betaalde reisbedrag terug te vergoeden.

Als je de reis zelf annuleert, zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing.

Vanaf 21/08/2020 is er een nieuw annuleringsbeleid van toepassing waarbij je winter- en zomerreizen met afreis tot 30/09/2021 tot 45 dagen voor afreis kosteloos kan annuleren. Lees meer.

Wat als de bestemming besluit een vaccinatiebewijs te vragen aan reiziger, minder dan 45 dagen voor je afreisdatum? Helaas kunnen we hiervoor geen uitzondering maken. Dit valt buiten de zeer flexibele annuleringsvoorwaarden en is dus geen reden om de reis gratis te annuleren.

Sluit het land waar je naartoe reist de grenzen? Dan brengen we jou hier persoonlijk van op de hoogte, via e-mail of telefoon. Je reis wordt in dit geval terugbetaald. Sluiten de grenzen eens je al op de bestemming bent? In dat geval doen we er alles aan om je te repatriëren. Je kan ons steeds contacteren op ons noodnummer.

Combinatie Ierland – Noord-Ierland of Ierland – Schotland:

Een van onze medewerkers zal je persoonlijk op de hoogte brengen over de stand van zaken voor jouw reis. Wij zoeken voor jou een passende oplossing of een gelijkwaardig alternatief. Indien deze wijziging een fundamentele aanpassing betekent voor jouw reis, behoud je het recht kosteloos te annuleren.

In dat geval kan er veilig gereisd worden en word je verondersteld zelf voor deze negatieve coronatest te zorgen. We brengen je tijdig op de hoogte dat je een coronatest moet voorleggen. Wil je de reis annuleren omdat een negatieve coronatest noodzakelijk is? Dan gelden onze annuleringsvoorwaarden.

Test je positief? Dan is kosteloos annuleren mogelijk volgens de voorwaarden van jouw annulatieverzekering.

Als je verplicht bent om in quarantaine te gaan, zowel bij aankomst op de bestemming of bij de terugkeer in het thuisland, hoef je niet af te reizen. In geval van een verplichte quarantaine bij aankomst gaan we ervan uit dat je niet zal reizen. De reis wordt geannuleerd. In geval van een verplichte quarantaine bij terugkeer ligt de keuze bij jou of je afreist of niet. Tot 45 dagen voor afreis kan je kosteloos annuleren.

Als de grenzen sluiten voor je afreisdata, laten we je dat persoonlijk weten via e-mail of telefoon. Je reis wordt terugbetaald. Sluiten de grenzen tijdens je reis? Dan doen we er alles aan om je te repatriëren. Je kan ons steeds contacteren op ons noodnummer.

Op de luchthaven:

 • Respecteer social distancing: de te bewaren afstand in de rij en de te volgen route staan duidelijk aangegeven door stickers.
 • Voor je de luchthaven binnengaat, wordt je lichaamstemperatuur gemeten met thermische camera’s. Meer informatie hierover kan je terugvinden op de website van Brussels Airport.
 • Overal in de luchthaven werden desinfecterende gels geplaatst.
 • De stoelen waarop je kan zitten zijn duidelijk aangegeven. Andere stoelen zijn NIET in gebruik.
 • Check bij voorkeur online in. De fysieke balies blijven geopend voor de afgifte van koffers. Waar nodig werden extra afscheidingen en plexiglas geplaatst.
 • Tijdens het boarden moet je jouw ticket zelf scannen.
 • Hou ook steeds je ID-kaart en/of paspoort bij de hand.
 • In de luchthaven moet je een mondmasker dragen. Vergeet zeker ook geen mondmasker mee te nemen voor alle kinderen ouder dan 12 jaar. Enkel tijdens de identificatie aan de grenscontrole mag je jouw mondmasker even afzetten.
 • Enkel bij Aer Lingus: Je dient voor het boarden een negatieve PCR-test voor te leggen die niet ouder is dan 72 uur. Voor deze test ben je zelf verantwoordelijk. Als je geen bewijs van een negatieve test meehebt, kan de vliegtuigmaatschappij je de toegang ontzeggen.
 • Enkel bij Brussels Airlines: Om de sociale afstand aan boord zo maximaal mogelijk te houden, zal de toegestane hoeveelheid handbagage strikt worden nageleefd. Op al onze vluchten kan je je handbagage gratis inchecken.

Op het vliegtuig:

 • Het dragen van een mondmasker is verplicht op alle vluchten gezien de anderhalve meter afstand niet altijd gegarandeerd kan worden. Je dient dit mondmasker zelf te voorzien. Bij voorkeur is dit een herbruikbaar, stoffen masker, maar alternatieven zoals wegwerpmaskers zijn ook toegestaan. Bedek steeds zowel mond als neus.

Basisregels

 • Hou voldoende afstand van andere hotelgasten (1,5 meter tot 2 meter).
 • Gebruik het eigen sanitair op de kamer.
 • Als je in een vakantiewoning verblijft en zelf de eindschoonmaak doet, vragen we je vriendelijk de woning eveneens te ontsmetten. Het ontsmettingsmiddel moet je zelf voorzien.

De verblijfplaatsen doen het volgende:

 • Klinken en handvaten worden regelmatig ontsmet.
 • Het algemene sanitair wordt afgesloten voor gebruik.
 • Tafels en stoelen worden opgedeeld in het restaurant en de receptie met respect voor de ‘social distancing’.
 • Buffetten worden sterk afgeraden. Het ontbijt- en/of avondbuffet wijzigt qua vorm naar een keuzemenu met service aan tafel of naar een aangepaste buffetvorm met ‘op voorhand verdeelde’ porties.
 • De kamer of vakantiewoning wordt na elk verblijf grondig ontsmet.
 • Enkele hotels voorzien een contactloze check-in.

Excursies:

 • Elke leverancier neemt specifieke maatregelen.

Ziek voor afreis?

Het is niet de bedoeling dat je op reis vertrekt als je symptomen vertoont. Zo breng je niet alleen jezelf, maar ook andere reizigers in gevaar. Als je over een geldige annuleringsverzekering beschikt, kan je hier uiteraard op terugvallen om de reis (ook last minute) te annuleren. We voegen deze annuleringsverzekering graag toe op het moment dat je de reis boekt.

Ziek ter plaatse?

Neem voorzorgen zodat je de ziekte niet kan verspreiden. Neem contact op met jouw verzekeringsmaatschappij. Wie een bijstandsverzekering afsloot via Nordic is verzekerd via Allianz. In geval van klachten moet je meteen contact op te nemen met de verzekeringsmaatschappij via de gegevens zoals doorgegeven met de reisdocumenten.

 • Medische kosten in het buitenland worden vergoed. Vergeet zeker niet alle betalingsbewijzen (ziekenhuis en eventuele ambulante kosten) goed te bewaren en na de reis te bezorgen aan Allianz.
  • Uitzondering: was de bestemming code rood bij vertrek? Dan ben je niet gedekt voor Covid-gerelateerde medische kosten met de bijstandsverzekering van Allianz.
 • Moet je in quarantaine op je verblijfplaats? De verzekering komt niet tussenbeide voor de extra kosten die in dit geval gemaakt worden.

Ziek na je reis?

Blijf thuis en respecteer een zelfquarantaine van twee weken.

Ons aanbod:

We hebben een flexibel annuleringsbeleid waardoor je je reis tot 45 dagen voor afreis volledig kosteloos kan annuleren. Daarnaast blijven we de actuele reisinformatie op de voet volgen en houden we je op de hoogte van veranderingen.

Je bent als reiziger zelf verantwoordelijk voor het al dan niet afsluiten van een reisverzekering. We raden je aan om je correct en volledig te verzekeren, gezien de onzekere situatie. Bekijk op voorhand goed over welke dekkingen je verzekering beschikt. We helpen graag met ons advies en met geschikte polissen, zo hoef je je geen zorgen te maken over financiële risico’s.

 • Allianz annuleringsverzekering aan 6.3% van de reissom: Dekt de kosten als je ziek valt voor afreis en bezorgt je financiële compensatie voor niet-genoten services wanneer een vervroegde terugreis noodzakelijk is.
 • Allianz bijstandsverzekering aan € 10.5 per persoon per dag: Dekt je medische kosten als je ter plaatse ziek wordt of als je vervroegd naar huis dient terug te keren.
 • Ook jaarformules waarbij annulering en bijstand gecombineerd worden zijn mogelijk.

Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie of om de volledige polisvoorwaarden en -dekkingen te verkrijgen.

 

Ierland Schotland Lente 15 dagen

Hurtigruten – The Scottish Isles

Bij deze expeditie-zeereis ligt de focus op de grootste troeven die de natuur van de Schotse eilanden ons te bieden heeft: heel gevarieerd wildlife en meer dan uitstekende whisky's. Bovendien maken we kennis met de mooiste stranden, de meest idyllische landschappen en de dramatische Schotse kustlijn.…

Ierland Nazomer Zomer 17 dagen

The Best of the Irish Isle

Autorondreis langs de 10 mooiste plekken van het Ierse eiland.…

Schotland 4 dagen

Edinburgh Magic

Slenterend door de middeleeuwse straatjes raak je betoverd door de mooiste stad van Schotland. De bruisende sfeer, de kleurrijke pubs, de trendy restaurants en musea die je verbazen... Edinburgh valt met geen andere stad te vergelijken door haar uitgesproken identiteit en haar warme inwoners. Dit is de citytrip der citytrips! Bovendien is het slechts 1 uur en 40 minuten vliegen naar de stad van onze dromen.…

Schotland Lente Nazomer Zomer 14 dagen

Scotland Classics

Een aanrader! Deze selfdrive brengt je langs de bekendste en mooiste plekjes van Schotland. Het bevat alle ingrediënten voor de optimale Schotlandervaring: De Highlands rond Glencoe, het dramatische Isle of Skye, de groene oase van het whisky-epicentrum, het Cairngorms Nationaal Park én een kort verblijf in de hoofdstad van Schotland.…

Schotland Lente Nazomer Zomer 19 dagen

The Ultimate Roadtrip

Wil je alle uithoeken van Schotland’s vasteland gezien hebben en hou je van autorijden? Dan is dit de roadtrip waar je naar zoekt. We nemen je mee langs charmante, slingerende wegen. Laat je verrassen door adembenemende landschappen, lochs, bens, kastelen en vuurtorens. The car. The company. The playlist.…

Ierland Lente Nazomer Zomer 5 dagen

Ireland in a Nutshell

Verblijf in Dublin en ontdek het eeuwenoude oosten van Ierland.…

Schotland 16 dagen

West Coast Galore

Aanrader van een selfdrive die je naar de mooiste punten aan de ruige Schotse westkust brengt. Inclusief een exclusief vijfsterrenverblijf op Skye! Afsluiten doe je in de charmantste stad van Schotland: Edinburgh.…

Schotland Lente Nazomer Zomer 11 dagen

Heart of Scotland

Met deze selfdrive verken je het hart van de Schotse Hooglanden. Kan je niet kiezen tussen majestueuze bergen, peaty whisky, witte stranden, mysterieuze kastelen of iconische vuurtorens? Dan is deze reis écht iets voor jou! Afsluiten doe je in de hartveroverende hoofdstad van Schotland: Edinburgh.…

Schotland Lente Nazomer Zomer 10 dagen

Spirited Heritage

Met deze aanrader van een selfdrive verken je het hart van de Schotse whiskystreek. Leer de bekendste distilleerderijen en kastelen van het meest westelijke deel van Schotland kennen. Als je in die regio bent, mag het machtige, donkergroene Cairngorms Nationaal Park niet ontbreken. Afsluiten doe je in de charmante hoofdstad van Schotland: Edinburgh.…

Schotland 9 dagen

Scottish Essentials

Op deze korte selfdrive maak je kennis met de de prachtige natuur van de Schotse Hooglanden en het ontwapenende Edinburgh. Ervaar de sfeer van de Hooglanden en het charmante Edinburgh, waar de tijd stil lijkt te staan. We weten zeker dat je terug komt!…

Schotland Lente Nazomer Zomer 14 dagen

Misty Isle Retreat (Extended)

Met deze selfdrive verken je de mooiste regio's van de Schotse Hooglanden. Beleef de adembenemende, ruwe natuur van de Hooglanden en leer de vriendelijke locals kennen. We voorzien ruim de tijd om te onthaasten, hoog op het magische eiland Skye. Afsluiten doe je in de charmante hoofdstad van Schotland: Edinburgh.…

Schotland Lente Nazomer Zomer 10 dagen

Misty Isle Retreat (Short)

Met deze selfdrive verken je de mooiste regio's van de Schotse Hooglanden. Beleef de adembenemende en ruwe natuur van de Schotse westkust en maak kennis met de vriendelijke locals. Afsluiten doe je in de charmante hoofdstad van Schotland: Edinburgh.…

Ierland Lente Nazomer Zomer 9 dagen

Combine the Ancient East and the Wild West Coast

Autorondreis van het oude oosten naar de wilde westkust van Ierland.…

Schotland Lente Nazomer Zomer 18 dagen

Caledonia Deluxe (Extended)

Deze uitgebreide selfdrive is gericht op een luxueuze beleving van de whiskystreek van Schotland én wordt gecombineerd met een vijfsterrenverblijf in het noorden van Skye. Je verblijft in topaccommodaties en de reis neemt je mee langs de mooiste streken van Schotland. Deze reis is de ideale mix tussen het verkennen van de whiskycultuur, de warme Schotse gastvrijheid en enkele culturele parels. Een reis vol hoogtepunten dus! Afsluiten doe je in een bijzonder charmant verblijf in de mooiste stad van Schotland: Edinburgh.…

Schotland Lente Nazomer Zomer 11 dagen

Caledonia Deluxe (Short)

Deze selfdrive is gericht op een luxueuze beleving van de Schotse whiskystreek. Je verblijft in topaccommodaties en de reis houdt het midden tussen het verkennen van de whiskycultuur en het bezoeken van enkele culturele en architectonische parels in het oosten van Schotland. Afsluiten doe je in de charmante hoofdstad van Schotland: Edinburgh.…