Veilig op reis in Coronatijd

Informatie over reizen tijdens Covid-19

Flexibel annuleren

Boek je reis zonder financiële risico’s, want je annuleert kosteloos tot 45 dagen voor afreis.

Meer informatie

Actuele reisinformatie

Wij houden de reisinformatie nauwlettend in de gaten voor zowel België als Schotland en Ierland.

Meer informatie

Veelgestelde vragen

Zit je nog met vragen rond reizen in coronatijden? We zetten de veelgestelde vragen voor je op een rijtje.

Meer informatie

1. Voor je boekt

 

Boek met een gerust hart dankzij ons flexibel annuleringsbeleid

Verlang je ernaar om terug te reizen? Maar doet het financieel risico dat reizen tijdens corona inhoudt je toch twijfelen? Dat begrijpen we volledig, daarom geniet je bij Galtic van een flexibel annuleringsbeleid. Wat dat betekent? Je kan je reis tot 45 dagen voor afreis kosteloos annuleren. Dit beslis je volledig zelf.
Wat met vaccinaties en vaccinatiepaspoorten? Meer informatie vind je bij de veelgestelde vragen onder het blokje ‘kan ik mijn reis annuleren’ en ‘wat met het Europees covid-certificaat’.

2. Voor je vertrekt

Reisrestricties? Geld terug!

Vanaf 1/08:
Ben je klaar om op je droomreis te vertrekken, maar werden er plots reisrestricties ingevoerd voor jouw bestemming? Geen zorgen, je krijgt het betaalde bedrag gewoon terug.
Wat zijn reisrestricties?
– Als de FOD Buitenlandse Zaken een reisverbod uitvaardigde voor je bestemming. Let op: deze officiële instantie is de enige waar wij ons op baseren voor ons flexibel annuleringsbeleid.
– Als de bestemming verplichtingen oplegt bij aankomst die de reiziger belet om de reisovereenkomst zoals gepland te laten doorgaan. Een voorbeeld hiervan is een verplichte quarantaine bij aankomst, dit belet de reiziger om het reisplan te volgen zoals opgesteld door Galtic.

Gelden er geen reisrestricties, maar ben je ziek op het moment van vertrek? Als je een reisannulatieverzekering van Allianz hebt afgesloten via Galtic bij het maken van je boeking, kan je hierop terugvallen.

Vraagt de bestemming een bewijs van inenting tegen corona of een negatieve PCR-test? Dit is geen reden om gratis te annuleren.

Wij volgen de actuele reisinformatie en de geldende coronamaatregelen op de voet

De Belgische, Ierse en Schotse reisinformatie houden we nauwlettend in de gaten. Je kan de meest actuele informatie vinden op onze website.
De coronasituatie brengt natuurlijk heel wat praktische vragen met zich mee. Je kan de veelgestelde vragen over covid-19 en de antwoorden terugvinden via onderstaande link.

3. Vertrek

Reizen met de ferry of met het vliegtuig

De ferry- en vliegtuigmaatschappijen doen er alles aan om de verspreiding van het coronavirus te verhinderen. Er worden extra maatregelen getroffen aan boord om alles zo veilig en comfortabel mogelijk te maken voor de reizigers.
Op de luchthaven en aan boord:
– Luchthavens zorgen voor voldoende ruimte om fysieke afstand respecteren, er zijn beschermende schermen en desinfecterende handgels geplaatst op strategische plaatsen. Je lichaamstemperatuur wordt gemeten, en het dragen van een mondmasker door personeel en reizigers is verplicht.
– Toestellen worden gedesinfecteerd op het hoogste niveau, gelijkwaardig aan ziekenhuisreiniging.
– Luchtzuiveringstechnologie aan boord ververst de lucht om de 3 minuten. 99.97% van schadelijke luchtpartikels zoals virusdeeltjes of bacteriën worden hierbij verwijderd, en door steriele lucht vervangen.
Op de ferries:
– In de openbare ruimtes vind je desinfecterende gels en is het dragen van een mondmasker verplicht.
– Klinken, handvaten,… worden voldoende ontsmet en alle kajuiten worden voor elke overtocht gesteriliseerd.
– Je mag enkel zitten op stoelen waar dat duidelijk aangegeven is.
– Maaltijden kan je nuttigen in je kajuit of in het hoofdrestaurant, maar buffetformule is niet mogelijk.
– Elektronisch betalen (bankkaart) is de norm, betalen met cash moet je vermijden.
– Op cruciale plaatsen (zoals balies en kassa’s) zorgt plexiglas voor bescherming.
– Openbare faciliteiten blijven voorlopig gesloten. Een sauna- of fitnessbezoek is dus nog even niet mogelijk.

4. Verblijf

Alle hotels en b&b’s nemen heel wat maatregelen ter plaatse om jouw reis zo veilig mogelijk te laten verlopen. De maatregelen kunnen verschillen van accommodatie tot accommodatie, maar zijn steeds aangepast aan de gangbare veiligheidsstandaarden.
– Klinken, handvaten en contactoppervlakken worden regelmatig ontsmet.
– Plexischermen staan opgesteld waar afstand moeilijker te respecteren is, bijvoorbeeld aan de receptie.
– Het algemene sanitair wordt afgesloten voor gebruik.
– Tafels en stoelen worden opgedeeld in het restaurant met respect voor de ‘social distancing’.
– Het ontbijt- en/of avondbuffet wijzigt qua vorm naar een keuzemenu met service aan tafel of naar een aangepaste buffetvorm met ‘op voorhand verdeelde’ porties.
– De kamer wordt na elk verblijf grondig ontsmet.

Vergeet niet ...

Terug thuis met een rugzak vol herinneringen? Geniet nog even na van je onvergetelijke reis naar Ierland of Schotland.

Ja. Met een Nordic voucher kan je een reis bij Galtic reserveren.

Momenteel hanteren wij een flexibel annuleringsbeleid. Alle informatie hierover kan je terug vinden op onderstaande pagina.

https://www.galtic.be/flexibel-annuleringsbeleid/

Je komt in aanmerking voor het Europees covid-certificaat wanneer:

 • Je volledig gevaccineerd bent tegen het coronavirus, waarbij de laatste prik minstens 2 weken geleden was
 • Je beschikt over een negatieve PCR-test die niet ouder is dan 72 uur
 • Je positief testte op het coronavirus in de laatste 6 maanden en zo dus voldoende immuniteit hebt opgebouwd

Het Europese covid-certificaat wordt ingevoerd vanaf 1 juli. Belgische vakantiegangers en andere EU-burgers die het covid-certificaat bezitten hoeven niet in quarantaine of worden getest als ze naar een EU-land reizen. Is een lidstaat nog niet klaar voor het invoeren van het digitaal certificaat dan mag deze nog van 1 juli tot 12 september andere formaten gebruiken die door de overige lidstaten in principe moeten worden aanvaard. Meer informatie vind je terug op de website van de EU. 

Personen vanaf 12 jaar moeten, als zij niet volledig zijn ingeënt, wel een recente test kunnen overleggen waaruit blijkt dat ze negatief zijn of genoeg antilichamen tegen het coronavirus hebben. Bij reizen tussen twee lidstaten die groen kleuren op de kaart van het  Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) zijn deze maatregelen niet nodig.

Het voldoen aan de voorwaarden van het Europees covid-certificaat is de verantwoordelijkheid van de klant en dus geen reden om gratis te annuleren.

Landen kunnen wel nog extra beperkingen opleggen, hou daarom zeker deze pagina in de gaten met de maatregelen per bestemming.

De betalingsregels blijven gelden zoals voor corona. Wij doen al het mogelijke zodat jij met een gerust hart jouw reis kan reserveren. Kan de reis niet doorgaan door nieuwe maatregelen, dan zullen wij deze voor jou annuleren en terugbetalen. Toch raden we aan om, zeker in deze tijden, een annulatieverzekering bij te boeken. Zo ben je er zeker van dat je geen verloren kosten maakt, ook als  je bijvoorbeeld zelf ziek zou worden vlak voor vertrek.

Dit is afhankelijk van de actuele situatie op het moment van vertrek. Wij houden de maatregelen en de ontwikkeling van de situatie nauwlettend in de gaten en zullen jullie op de hoogte houden van zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn.

Het uitgeven van een voucher is niet langer van toepassing. Sinds 19 juni 2020 kunnen we wettelijk gezien geen vouchers meer uitschrijven wegens beperkingen of restricties door het coronavirus. Indien er door de Belgische, Ierse of Schotse overheid een negatief reisadvies wordt afgekondigd, zullen wij het nodige doen om je reis kosteloos te annuleren en het reeds betaalde reisbedrag terug te vergoeden.

Als je de reis zelf annuleert, zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing.

Vanaf 21/08/2020 is er een nieuw annuleringsbeleid van toepassing waarbij je winter- en zomerreizen met afreis tot 30/09/2021 tot 45 dagen voor afreis kosteloos kan annuleren. Lees meer.

Reisrestricties op moment van vertrek? Je krijgt je geld terug.

Wat zijn reisrestricties?

 • Als de FOD Buitenlandse Zaken een reisverbod uitvaardigde voor je bestemming. Let op: deze officiële instantie is de enige waar wij ons op baseren voor ons flexibel annuleringsbeleid.
 • Als de bestemming verplichtingen oplegt bij aankomst die de reiziger belet om de reisovereenkomst zoals gepland te laten doorgaan. Een voorbeeld hiervan is een verplichte quarantaine bij aankomst, dit belet de reiziger om het reisplan te volgen zoals opgesteld door Galtic.

Wat als de bestemming besluit een vaccinatiebewijs te vragen aan reiziger, minder dan 45 dagen voor je afreisdatum? Helaas kunnen we hiervoor geen uitzondering maken. Dit valt buiten de zeer flexibele annuleringsvoorwaarden en is dus geen reden om de reis gratis te annuleren.

Sluit het land waar je naartoe reist de grenzen? Dan brengen we jou hier persoonlijk van op de hoogte, via e-mail of telefoon. Je reis wordt in dit geval terugbetaald. Sluiten de grenzen eens je al op de bestemming bent? In dat geval doen we er alles aan om je te repatriëren. Je kan ons steeds contacteren op ons noodnummer.

Combinatie Ierland – Noord-Ierland of Ierland – Schotland:

Een van onze medewerkers zal je persoonlijk op de hoogte brengen over de stand van zaken voor jouw reis. Wij zoeken voor jou een passende oplossing of een gelijkwaardig alternatief. Indien deze wijziging een fundamentele aanpassing betekent voor jouw reis, behoud je het recht kosteloos te annuleren.

Als je verplicht bent om in quarantaine te gaan, zowel bij aankomst op de bestemming of bij de terugkeer in het thuisland, hoef je niet af te reizen. In geval van een verplichte quarantaine bij aankomst gaan we ervan uit dat je niet zal reizen. De reis wordt geannuleerd. In geval van een verplichte quarantaine bij terugkeer ligt de keuze bij jou of je afreist of niet. Tot 45 dagen voor afreis kan je kosteloos annuleren.

Als de grenzen sluiten voor je afreisdata, laten we je dat persoonlijk weten via e-mail of telefoon. Je reis wordt terugbetaald. Sluiten de grenzen tijdens je reis? Dan doen we er alles aan om je te repatriëren. Je kan ons steeds contacteren op ons noodnummer.

Op de luchthaven:

 • Respecteer social distancing: de te bewaren afstand in de rij en de te volgen route staan duidelijk aangegeven door stickers.
 • Voor je de luchthaven binnengaat, wordt je lichaamstemperatuur gemeten met thermische camera’s. Meer informatie hierover kan je terugvinden op de website van Brussels Airport.
 • Overal in de luchthaven werden desinfecterende gels geplaatst.
 • De stoelen waarop je kan zitten zijn duidelijk aangegeven. Andere stoelen zijn NIET in gebruik.
 • Check bij voorkeur online in. De fysieke balies blijven geopend voor de afgifte van koffers. Waar nodig werden extra afscheidingen en plexiglas geplaatst.
 • Tijdens het boarden moet je jouw ticket zelf scannen.
 • Hou ook steeds je ID-kaart en/of paspoort bij de hand.
 • In de luchthaven moet je een mondmasker dragen. Vergeet zeker ook geen mondmasker mee te nemen voor alle kinderen ouder dan 12 jaar. Enkel tijdens de identificatie aan de grenscontrole mag je jouw mondmasker even afzetten.
 • Enkel bij Aer Lingus: Je dient voor het boarden een negatieve PCR-test voor te leggen die niet ouder is dan 72 uur. Voor deze test ben je zelf verantwoordelijk. Als je geen bewijs van een negatieve test meehebt, kan de vliegtuigmaatschappij je de toegang ontzeggen.
 • Enkel bij Brussels Airlines: Om de sociale afstand aan boord zo maximaal mogelijk te houden, zal de toegestane hoeveelheid handbagage strikt worden nageleefd. Op al onze vluchten kan je je handbagage gratis inchecken.

Op het vliegtuig:

 • Het dragen van een mondmasker is verplicht op alle vluchten gezien de anderhalve meter afstand niet altijd gegarandeerd kan worden. Je dient dit mondmasker zelf te voorzien. Bij voorkeur is dit een herbruikbaar, stoffen masker, maar alternatieven zoals wegwerpmaskers zijn ook toegestaan. Bedek steeds zowel mond als neus.

Basisregels

 • Hou voldoende afstand van andere hotelgasten (1,5 meter tot 2 meter).
 • Gebruik het eigen sanitair op de kamer.
 • Als je in een vakantiewoning verblijft en zelf de eindschoonmaak doet, vragen we je vriendelijk de woning eveneens te ontsmetten. Het ontsmettingsmiddel moet je zelf voorzien.

De verblijfplaatsen doen het volgende:

 • Klinken en handvaten worden regelmatig ontsmet.
 • Het algemene sanitair wordt afgesloten voor gebruik.
 • Tafels en stoelen worden opgedeeld in het restaurant en de receptie met respect voor de ‘social distancing’.
 • Buffetten worden sterk afgeraden. Het ontbijt- en/of avondbuffet wijzigt qua vorm naar een keuzemenu met service aan tafel of naar een aangepaste buffetvorm met ‘op voorhand verdeelde’ porties.
 • De kamer of vakantiewoning wordt na elk verblijf grondig ontsmet.
 • Enkele hotels voorzien een contactloze check-in.

Excursies:

 • Elke leverancier neemt specifieke maatregelen.

Ziek voor vertrek of test je positief?

Blijf vooral thuis en vertrek niet op reis. Je kan het best jouw verzekeringsmaatschappij contacteren. Wie via Galtic verzekerd is bij Allianz Assistance (jaarproduct Royal Service, Gold Service of Travel Service of tijdelijk product Exclusive Selection Europe of Cancellation Only) kan in dit geval terugvallen op de annuleringsverzekering. Zorg ervoor dat je in het bezit bent van een medisch attest dat de ziekte bevestigt. Contacteer ons zo snel mogelijk, zodat wij voor jou een dossier kunnen opstarten bij de verzekeringsmaatschappij.

Ziek tijdens de reis?

Neem voorzorgsmaatregelen zodat je de ziekte niet kan verspreiden. Contacteer een arts ter plaatse en neem contact op met jouw verzekeringsmaatschappij. Wie via Galtic een reisbijstandsverzekering heeft afgesloten bij Allianz Assistance, neemt in geval van klachten meteen contact op met de verzekeringsmaatschappij via de gegevens zoals beschreven in de reisdocumenten.

 • Allianz Assistance komt tussen in medische kosten in het buitenland. Vergeet zeker niet alle betalingsbewijzen (ziekenhuis en eventuele ambulante kosten) goed te bewaren en na de reis te bezorgen aan Allianz Assistance.
  • Uitzondering: is er een uitreisverbod vanuit het land van herkomst en/of een inreisverbod voor het land van bestemming op de dag van vertrek? Dan ben je niet gedekt voor Covid-gerelateerde medische kosten met de reisbijstandsverzekering van Allianz Assistance.
 • Indien je in quarantaine wordt geplaatst op de verblijfplaats zelf, komt de verzekering niet tussen beide. Deze extra kosten dien je zelf te betalen. Heb je een jaarproduct van Allianz Assistance (Royal Service, Gold Service of Travel Service) dan dekt deze verzekering wel de annuleringskosten omwille van quarantaine en de niet-genoten vakantiedagen, tenzij er een reisverbod of negatief reisadvies (= rode zone) gold voor het land van bestemming op het moment van vertrek.

Ziek na je reis? 

Blijf thuis en respecteer een zelfquarantaine.

Bekijk de FAQ pagina van Allianz Assistance voor antwoord op al je vragen i.v.m. de covid-dekking.

Ierland Lente Nazomer Zomer 14 dagen

Wild Atlantic Way Southern Part

Roadtrip langs de Wild Atlantic Way in Zuid- en West-Ierland…

Schotland Lente Nazomer Zomer 11 dagen

Caledonia Deluxe (Short)

Deze selfdrive is gericht op een luxueuze beleving van de Schotse whiskystreek. Je verblijft in topaccommodaties en combineert het verkennen van de whiskycultuur met het bezoeken van culturele en architectonische parels in het oosten van Schotland. Afsluiten doe je in de charmante hoofdstad van Schotland: Edinburgh.…

Schotland Lente Nazomer Zomer 18 dagen

Caledonia Deluxe (Extended)

Deze uitgebreide selfdrive is gericht op een luxueuze beleving van de whiskystreek van Schotland én wordt gecombineerd met een vijfsterrenverblijf in het noorden van Skye. Je verblijft in topaccommodaties en de reis neemt je mee langs de mooiste streken van Schotland. Deze reis is de ideale mix tussen het verkennen van de whiskycultuur, de warme Schotse gastvrijheid en enkele culturele parels. Een reis vol hoogtepunten dus! Afsluiten doe je in een bijzonder charmant verblijf in de mooiste stad van Schotland: Edinburgh.…

Schotland Lente Nazomer Zomer 12 dagen

Misty Isle Retreat

Met deze selfdrive verken je de mooiste regio's van de Schotse Hooglanden. Beleef de adembenemende, ruwe natuur van de Hooglanden en leer de vriendelijke locals kennen. We voorzien ruim de tijd om te onthaasten, hoog op het magische eiland Skye. Afsluiten doe je in de charmante hoofdstad van Schotland: Edinburgh.…

Schotland 9 dagen

Scottish Essentials

Op deze korte selfdrive maak je kennis met de de prachtige natuur van de Schotse Hooglanden en het ontwapenende Edinburgh. Wil je graag proeven van de Highlands en de charmante hoofdstad? Dan is dit de geknipte route voor jou. We weten zeker dat je terug komt!…

Schotland Lente Nazomer Zomer 10 dagen

Spirited Heritage

Het machtige, donkergroene Cairngorms Nationaal Park is het kloppend hart van de Schotse Whiskystreek. Tijdens deze aanrader van een selfdrive leer je de bekendste distilleerderijen en kastelen van het meest oostelijke deel van Schotland kennen. Afsluiten doe je in de charmante hoofdstad van Schotland: Edinburgh.…

Schotland Lente Nazomer Zomer 11 dagen

Heart of Scotland

Met deze selfdrive verken je de prachtige Schotse Hooglanden. Kan je niet kiezen tussen majestueuze bergen, peaty whisky, witte stranden, mysterieuze kastelen of iconische vuurtorens? Dan is deze reis écht iets voor jou! Afsluiten doe je in de hartveroverende hoofdstad van Schotland: Edinburgh.…

Schotland 16 dagen

West Coast Galore

Aanrader van een selfdrive die je naar de mooiste punten aan de ruige Schotse westkust brengt. Inclusief een exclusief vijfsterrenverblijf op Skye! Afsluiten doe je in de charmantste stad van Schotland: Edinburgh.…

Ierland Lente Nazomer Zomer 9 dagen

Combine the Ancient East and the Wild West Coast

Autorondreis van het oude oosten naar de wilde westkust van Ierland.…

Ierland Lente Nazomer Zomer 5 dagen

Ireland in a Nutshell

Verblijf in Dublin en ontdek het eeuwenoude oosten van Ierland.…

Schotland Lente Nazomer Zomer 19 dagen

The Ultimate Roadtrip

Wil je alle uithoeken van Schotlands vasteland gezien hebben en hou je van autorijden? Dan is dit de roadtrip die je nodig hebt. We nemen je mee langs charmante, slingerende wegen. Laat je verrassen door adembenemende landschappen, lochs, bens, kastelen en vuurtorens. The car. The company. The playlist.…

Schotland Lente Nazomer Zomer 14 dagen

Scotland Classics

Een aanrader! Deze selfdrive brengt je langs de bekendste en mooiste plekjes van Schotland. Het bevat alle ingrediënten voor de optimale Schotlandervaring: De Highlands rond Glencoe, het dramatische Isle of Skye, de groene oase van het whisky-epicentrum, het Cairngorms Nationaal Park én een kort verblijf in de hoofdstad van Schotland.…

Schotland 4 dagen

Edinburgh Magic

Al slenterend door de middeleeuwse straatjes raak je betoverd door de mooiste stad van Schotland. De bruisende sfeer, de kleurrijke pubs, de trendy restaurants en musea die je verbazen... Edinburgh valt met geen andere stad te vergelijken door haar uitgesproken identiteit en haar warme inwoners. Dit is de citytrip der citytrips!…

Ierland Lente Nazomer Winter Zomer 4 dagen

Whisky en Guinness in Dublin

Ontdek de hoofdstad van Ierland tijdens een korte citytrip.…

Ierland Lente Nazomer Zomer 17 dagen

The Best of the Irish Isle

Autorondreis langs de mooiste plekken van het Ierse eiland.…