Header blog reisverslag Ierland met Galtic

Reisverslag: Ierland door de ogen van ons team

Een deel van ons team trok enkele weken geleden naar Ierland en keerde terug met een nóg groter enthousiasme en bakken inspiratie! Ontdek in deze blog hun ervaringen, foto’s en tips voor een onvergetelijke trip door Ierland.

Isle of Skye Schotland

Schrijf je in voor de Galtic nieuwsbrief

Steeds op de hoogte blijven van nieuwe reizen en promoties? Geïnspireerd worden door de leukste weetjes, de beste tips en de mooiste plekjes van Ierland en Schotland? Dat doe je via onze nieuwsbrief. Schrijf je hier in!

Isle of Skye

Wat te doen op Isle of Skye?

Het Isle of Skye is het grootste eiland van de Binnen-Hebriden, de eilandengroep voor de westkust van Schotland. Het eiland betovert je telkens opnieuw met iconische landschappen, bergpassen en een kilometerslange kustlijn. In deze blog geven we je een aantal tips voor een onvergetelijke vakantie op Skye!

De oorsprong van Schotse plaatsnamen

Je moet in Schotland niet ver zoeken om Ben en Glen te vinden, van de machtige Ben Nevis tot het feeërieke Glen Coe. Het zijn twee van de honderden plekjes in Schotland met Ben, Glen of Loch in hun naam. Maar waar komen die namen precies vandaan? Eenvoudig: ze stammen af uit het Schots-Gaelisch. Daarnaast drukten trouwens ook de Picten, de Schotten, de Vikings en de Angelen hun stempel op de Schotse plaatsnamen. Tijd voor een taalbad!

Mount Errigal in Ierland met Galtic

Brexit: Welke gevolgen heeft het voor mijn reis?

Brexit of niet, reizen naar Schotland en Noord-Ierland blijft een magische beleving. Je moet nu alleen wel rekening houden met een aantal veranderingen. Om je zo goed mogelijk voor te bereiden, zetten we deze even voor je op een rijtje. Zo geniet je toch van een zorgeloze reis!

Rattray Head Lighthouse Schotland

De 5 mooiste vuurtorens van Schotland

Vuurtorens zorgden jarenlang voor veiligheid op zee. Toen er nog geen sprake was van radars dreigden schepen verloren te varen in stormweer. Dankzij lichtsignalen van de vuurtorens wisten zeevaarders dat er land in zicht was. Nu er radars zijn om schippers de weg te leiden, zijn de vuurtorens bijna overbodig geworden. In Schotland zagen ze daar kansen in: de torens dienen niet meer enkel als lichtbakens, ze hebben nog meer functies.

Calton Hill Edinburgh Galtic

Wat te doen in Edinburgh

In deze stad kan je makkelijk een midweek vertoeven zonder je te vervelen. Ondanks de grootte van de stad, voelt het er toch minder druk aan dan Brussel. Ben je benieuwd naar wat Edinburgh allemaal te bieden heeft? Galtic zocht het al even voor je uit. Ontdek er alles over in ons blogartikel.

Kliffen van Moher

Ierland: de filmlocatie bij uitstek

Ierland is een groot deel van het decor bij verschillende filmklassiekers: onder meer de Star Wars trilogieën, de Harry Potter films, P.S. I love you, Saving Private Ryan, Paddington 2 en Braveheart zijn grotendeels opgenomen in Ierland. Ierland is ook een belangrijke filmlocatie van de populaire HBO-serie Game of Thrones.

Sfeer ierland Craic

Ieren en hun Craic

Van de rijke Ierse woordenschat, is ‘craic’ misschien wel het meest verwarrende woord. Craic spreek je uit als ‘krack’. Schrik niet als een Ier je vraagt “How was the craic?”. Hij vraagt niet naar drugs, maar naar de sfeer.

De 10 mooiste natuurpunten in Schotland

Schotland is een weelderig lappendeken van dramatisch bergen, glinsterende lochs, donkergroene wouden en de mooiste gouden stranden. De Schotse natuur staat garant voor begeesterende plekken die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Galtic stelde speciaal voor jou een top 10 samen van onze favoriete stukjes Schotse natuur.