Groepsreis – Highlights of the Emerald Isle

Ideale reis voor

Beleving
Ongerepte natuur
Sightseeing
Soft adventure
Uitgebreide kennismaking
Wandelen

Galtic organiseert een begeleide rondreis waarmee je alle hoogtepunten van het Ierse eiland ontdekt. Gedurende deze 11-daagse reis maak je kennis met de Ierse cultuur en zal je verwonderd worden door de prachtige natuur. Laat je verrassen door het bruisende Dublin, het glooiende Wicklow, de veelzijdige Ring of Kerry en de alom bekende Cliffs of Moher. Kom tot slot helemaal tot rust in het adembenemende Connemara. Geniet ten volle van the 'Emerald Isle' vanuit de comfortabele bus en gezellige hoogstaande hotels onderweg.

De begeleiding van deze reis is volledig in het Nederlands door een eigen ervaren reisgids.

Afreisdata

2023

Hoogtepunten van de reis

 • Ontdek Dublin van binnenuit
 • Wandel door de Wicklow Mountains
 • Verken Cork en zijn Whiskey
 • Rij langs de Ring of Kerry en ontdek Killarney
 • Bewonder de Kliffen van Moher
 • Kom tot rust in de Connemara

01. Dag per dag

We verzamelen 's ochtends op de luchthaven van Zaventem. Onze reisleider zal je naar de juiste gate begeleiden en na aankomst maak je ook kennis met de buschauffeur. We verlaten meteen Dublin en trekken de natuur in. Ons eerste bezoek brengt ons naar Powerscourt Garden, waar we lekker kunnen lunchen. Vervolgens brengt de chauffeur ons naar het hart van de Wicklow Mountains. Geniet van het prachtige uitzicht en strek je benen aan het eeuwenoude Glendalough. Vervolgens rijden we verder naar Kilkenny voor onze eerste Ierse overnachting. Wandel er naar Kilkenny Castle of blaas rustig even uit in het hotel. In het hotel is een gezellig diner voorzien.

— Lees meer —

De dag start met een stevig Iers ontbijt. Vervolgens stappen we op de bus richting Cork. Tijdens onze rit stoppen we aan het adembenemende Rock of Cashel. Deze iconische site is een van de topattracties van Ierland. De groep middeleeuwse gebouwen bevindt zich nabij het centrum van Cashel Town en biedt een prachtig uitzicht op de omliggende landerijen.

Vervolgens reizen we verder naar Cork, de hoodstad van de gelijknamige county. Hier spenderen we de middag met een bezoek aan het stadscentrum. Later rijden we verder naar het kleine havenstadje Clonakilty. Gevolgd door een heerlijk diner.

— Lees meer —

Op dag drie trekken we er op uit voor een whiskey en gin distilleerderij te bezoeken. Je kan er heerlijk proeven en alles leren over het proces van het distilleren. Na de middag is er ruimte om er samen met de reisleider op uit te trekken in de natuur. Zo staat er een wandeling naar de stenen cirkel van Drombeg op het menu. Deze wandeling is vrij goed begaanbaar met hier en daar eens een steiler stukje. In totaal zal de wandeling zo'n 7 kilometer zijn.

Na de frisse buitenlucht is het tijd voor een lekker diner in het restaurant van het hotel.

— Lees meer —

Vandaag rijden we verder naar het alombekende Killarney. Na een stevige rit langs de prachtige Wild Atlantic Way bereiken we het National Park Killarney. Waar we al meteen een eerste voorsmaakje krjgen van de Ring of Kerry. Bij aankomst in Killarney is er tijd voorzien om er vrij op uit te trekken. Na de middag staat er een bezoek aan het Muckross House and Gardens op het programma, gevolgd door een wandeling naar de Torc Waterfall.

's Avonds is er een diner voorzien in het hotel, met uitzicht op Lough Leane.

— Lees meer —

Vandaag is het tijd voor een van de hoogtepunten van de reis: rijden langs de Ring of Kerry.

We ontdekken per bus de Ring of Kerry. Denk aan glooiende heuvels en glinsterende meren maar ook aan schapen en koeien op de kronkelende baantjes en ongerepte stranden en immense kliffen. De route gaat rond het schiereiland Iveragh en begint en eindigt in het gezellige stadje Killarney. Onderweg stoppen we geregeld voor een fotomoment. Zo passeren we onder meer aan Moll's Gap, de Gap of Dunloe en Ladies View. Halverwege gaan we lunchen in het kustdorpje Waterville. Dit was een Charlie Chaplins favoriete plekjes om te verblijven. Niet voor niets kan je hierdan ook een levensgroot standbeeld van de acteur bewonderen. Na de middag zetten we onze tocht verder op zoek naar de mooiste plekjes van deze iconische route. In de vooravond keren we terug naar Killarney voor een vrij moment en een gezamenlijk diner.

— Lees meer —

Vandaag zetten we koers naar the Cliffs of Moher. Tijdens onze lunch in Ennis doen we voldoendekrachten op voor een gezellige klifwandeling van een vijftal kilometer. De torenhoge kliffen van Moher zijn beroemd omwille van twee redenen. Hun ongelofelijke hoogte, maar liefst 214 meter loodrecht naar beneden en hun waanzinnige uitzicht van boven af. Als je goed kijkt kan je de Aran Islands zelfs zien liggen.
Vervolgens zetten we onze tocht verder naar Ballyvaughan, in dit kleine gezellige dropje kan je een van de oudste en meest authentieke pubs van Ierland terug vinden. Plezier verzekerd!

— Lees meer —

Op dag 7 maken we eerst een stop in Galway voor een stadsbezoek. Na de lunch ontdekken we het begeesterende Connemara. Als eerste op het programma: eenstop aan Lough Inagh en de Inagh Valley. De Connemara regio is uiterst geschikt voor stevige wandelingen, maar dankzij de vele meren is dit ook een visrijke regio. Denk maar aan zalm en forel.

We verblijven in een rustig gelegen hotel, midden in de natuur.

— Lees meer —

Na een stevig ontbijt is het tijd voor een rit naar de Kylemore Abbey. Dit klooster werd gebouwd voor Ieperse kloosterzusters die na de Eerste Wereldoorlog op de vlucht waren. Het prachtige Kylemore landgoed beschikt ook over een unieke ommuurde tuin en een mini kerkje. Binnen in de Kylemore Abbey kan je dankzij een interactieve tentoonstelling alles te weten komen over de geschiedenis van dit landgoed. Na de lunch pikt de bus ons op en brengt ons naar de voet van de Diamond Hill. Een van de makkelijkst begaanbare toppen in het Connemara National Park. De wandeling zal zo'n 3 uur duren. Ben je niet zo'n stevige wandelaar? Dan kan je ook een van de korte lussen doen. Er lopen namelijk 4 verschillende wandelroutes over de flank van de berg.

's Avonds is er een dinner voorzien in het hotel.

— Lees meer —

Tijd om de ruige natuur achter ons te laten en terug te keren naar Dublin. Bij aankomst is er ruimte voorzien om de bagage achter te laten in het hotel om vervolgens de stad te gaan ontdekken. Na de vrije lunch staat er een bezoek aan de beroemde St Patrick's Cathedral op het programma. St. Patrick is de patroonheilige van Ierland, zijn feestdag, 17 maart is dan ook een echte hoogdag voor de Ieren. Om de dag goed te eindigen trekken we nog naar het Guinness Storehouse voor een bezoek aan de brouwerij. Nadien kan je kiezen om met de bus terug te keren naar het hotel of om zelf te wandelen. Het diner nemen we in de stad.

De volgende ochtend willen we de stad nog beter leren kennen. De reisleider neemt je mee op een begeleide wandeling door het stadscentrum. We passeren langs de alom bekende Molly Malone, de Ha'Penny bridge, Christ Church Cathedral... Na de lunch brengen we een bezoek aan de bekende bibliotheek van Trinity College. Hier waan je je in een film van Harry Potter en kan je het eeuwen oude Book Of Kells bewonderen. 's Avonds staat er een traditionele avond op het programma.

— Lees meer —

Na het ontbijt in het hotel nemen we afscheid van Dublin. We laden onze bagage in de autocar en trekken naar onze laatste stop: Howth, een klein en gezellig havenstadje. Om nog even goed uit te waaien, staat er een korte Cliff Walk op het programma. Als afsluiter kunnen de liefhebbers zich te goed doen aan een lekker stukje vis op de pier. Later die namiddag vertrekt de vlucht van Dublin Airport naar Brussels Airport Zaventem en zit je Ierse avontuur erop.

— Lees meer —

02. Prijzen

Vanafprijs zoals beschreven in het programma:

€ 2650 per persoon € 789 single toeslag (nog één plaats beschikbaar)

Inbegrepen

 • Heen- en terugvluchten Brussel - Dublin - Brussel
 • Inclusief 23kg ruimbagage en één stuk handbagage
 • Overnachting in de vermelde hotels of gelijkwaardig
 • 10x Ontbijt en diner
 • Toegang tot de vermelde excursies
  • Bezoek aan Powerscourt Gardens
  • Bezoek aan Glendalough Abdij + wandeling
  • Bezoek aan Rock of Cashel
  • Whiskey distillery tour
  • Ring of Kerry
  • Toegang Cliffs of Moher
  • Bezoek Kylemore Abbey
  • Wandeling Connemara National Park
  • Bezoek St. Patricks Cathedral
  • Tour door Guinnes Storehouse
  • Bezoek Book of Kells en Trinity College
  • Traditionele avond sessie in Ierse pub
 • Een Nederlandstalige reisleider
 • Vervoer ter plaatse met een hoogwaardige bus, inclusief tol en parking
 • CO2-compensatie voor deze reis

Niet inbegrepen

 • Lunch
 • Drankjes
 • Souvenirs en andere persoonlijke uitgaven
 • Activiteiten die niet vermeld staan in de dag aan dag-planning
 • Verzekeringen

Opmerkingen

Vertrek wordt gegarandeerd vanaf 14 inschrijvingen. Het maximum aantal deelnemers is 18.

Prijs is berekend op hotelkamer met dubbele bezetting. Single toeslag is 789 euro (slecht één plaats nog beschikbaar).

03. Extra info

Heenreis op xx.xx.2023 (nog te bevestigen)

10u20 - 11u05 Brussel - Dublin met AerLingus

Terugreis op xx.xx.2023 (nog te bevestigen)

18u30 - 21u15 Dublin - Brussel met AerLingus

1 stuk handbagage en 20 kg ruimbagage inbegrepen.

Alle taxen en extra kosten inbegrepen.

Kliffen van Moher
Galtic Stories

Ierland: de filmlocatie bij uitstek

Ierland is een groot deel van het decor bij verschillende filmklassiekers: onder meer de Star Wars trilogieën, de Harry Potter films, P.S. I love you, Saving Private Ryan, Paddington 2 en Braveheart zijn grotendeels opgenomen in Ierland. Ierland is ook een belangrijke filmlocatie van de populaire HBO-serie Game of Thrones.

Lees meer
Sfeer ierland Craic
Galtic Stories

Ieren en hun Craic

Van de rijke Ierse woordenschat, is ‘craic’ misschien wel het meest verwarrende woord. Craic spreek je uit als ‘krack’. Schrik niet als een Ier je vraagt “How was the craic?”. Hij vraagt niet naar drugs, maar naar de sfeer.

Lees meer
Bezienswaardigheden in de stad Dublin.
Galtic Stories

Dublin bezienswaardigheden

Dublin: de stad van pubs, boeken, Guinness en Molly. Maar Dublin is veel meer dan dat. Ongeacht het seizoen, Dublin is altijd een goed idee. ’s Zomers is er veel groen en ook best veel zon. ’s Winters zorgen de kleurrijke huizen en de vele pubs voor de warmte en gezelligheid. Met tal van musea en galerijen vinden ook cultuurliefhebbers hier hun gading. Dublin met een klein budget: the National Gallery, the National Museum of Archaeology & History en the National History Museum zijn volledig gratis te bezoeken.

Lees meer
Dunlewey Kasteel
Galtic Stories

Ierlands mooiste historische sites

Oude kloosters, kastelen en prehistorische sites. Ontsnap aan de dagelijkse sleur en keer terug in de tijd in Ierland. We lijsten even de 10 mooiste sites voor jullie op. Een voor een aanraders voor op de bucketlist!

Lees meer
Mount Errigal in Ierland met Galtic
Galtic Stories

10 x de mooiste natuur in Ierland

Als je al wat vertrouwd bent met Ierland of met onze website, weet je dat Ierland een unieke natuur heeft. Het is dé natuurbestemming bij uitstek met de glooiende landschappen, hoge bergtoppen en ruige kliffen. Ierland wordt niet voor niets vaak ‘Emerald Isle’ genoemd: die naam heeft het te danken aan de prachtige, groene landschappen.

Lees meer

Nog interessante reizen

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox