Ierland: de filmlocatie bij uitstek

De prachtige, wisselende landschappen van Ierland zijn ontzettend geliefd bij regisseurs en filmproducenten. De ruige rotsen, de torenhoge kliffen met woeste golven, de glooiende heuvels en de prachtige meren spreken tot de verbeelding.

Ierland is een groot deel van het decor bij verschillende filmklassiekers: onder meer de Star Wars trilogieën, de Harry Potter films, P.S. I love you, Saving Private Ryan, Paddington 2 en Braveheart zijn grotendeels opgenomen in Ierland. Ierland is ook een belangrijke filmlocatie van de populaire HBO-serie Game of Thrones.

Game of Thrones

De razend populaire HBO-serie Game of Thrones is grotendeels opgenomen in Noord-Ierland. Hier vind je meer filmlocaties van de Zeven Koninkrijken dan waar ook ter wereld. Het gebied draagt dan ook trots de titel “grondgebied van Game of Thrones”. De Riverlands liggen er op een boogscheut van de Iron Islands en Dothraki Sea grenst er aan Winterfell. Een van de bekendste filmlocaties is “Dark Hedges”, een tunnel van oude beukenbomen op Bregagh Road. In de serie is dit “Kingsroad”, waarop Arya Stark probeert te vluchten na de executie van haar vader.

Op de Slemish Mountain zou Saint Patrick in zijn jeugd als schapenherder gewerkt hebben. De imposante berg vormt daarnaast ook het decor van Dothraki Sea.

Met ongeveer 25 filmlocaties in Noord-Ierland is het de ideale bestemming voor wie fan was van de serie. Wil je op de Game of Thrones plaatsjes ontdekken tijdens jouw reis? Neem contact met ons op en wij helpen met plezier bij het uitstippelen van je route.

Game of Thrones Dark Hedges
Slemish Mountain Ierland

Harry Potter en de Halfbloed Prins

De iconische Kliffen van Moher zijn een van de populairste bezienswaardigheden van Ierland. bekende toeristische attractie geworden van Ierland. Op hun hoogste punt zijn 214 meter, uitgestrekt over een lengte van acht kilometer. Vanop de ruige, dramatische kliffen geniet je een prachtig uitzicht.

De Kliffen van Moher zijn ontzettend geliefd bij toeristen, maar ook de filmmakers van Harry Potter en de Halfbloed Prins waren enthousiast over deze mysterieuze locatie. In de zesde film van de Harry Potter filmreeks gaan Potter en Perkamentus op zoek naar de Gruzielelementen, en dat doen ze in de omgeving van de kliffen.

Ook de Araneilanden, de baai van Galway en de bergen van Connemara werden gebruikt als filmlocatie.

De kliffen van Moher zijn wellicht een van de bekendste toeristische attracties van Ierland. De meters hoge kliffen over een lengte van 14km zijn niet alleen populair bij toeristen, ook de filmmakers van de Harry Potter film Harry Potter en de Halfbloed Prins waren enthousiast over deze plek. Et is hier dat Harry en Dumbledore op zoek gaan naar de Gruzielementen. Verder werden ook de Araneilanden, de Baai van Galway en de bergen van Connemara gebruikt als filmlocatie.

Slemish Mountain Ierland
Baai van Galway Ierland

Star Wars

Ook de filmmakers van de Star Wars films kozen al verschillende keren voor filmlocaties in Ierland. De laatste filmscène van Episode VII – The Force Awakens werd opgenomen op het kleine, onbewoonde eiland Skellig Michael.

Op dit ruige, sombere eiland bloeit een unieke fauna en je vindt er tal van bijenkorfhutten die door monniken gebruikt werden als schuilplaats. De populariteit van het eiland steeg door de passage in Star Wars enorm.

Skellig Michael Ierland

Ontdek ons aanbod naar Ierland

Ierland 11 dagen

Groepsreis – Highlights of the Emerald Isle

Galtic organiseert een begeleide rondreis waarmee je alle hoogtepunten van het Ierse eiland ontdekt. Gedurende deze 11-daagse reis maak je kennis met de Ierse cultuur en zal je verwonderd worden door de prachtige natuur.…

Ierland Lente Nazomer Zomer 14 dagen

Wild Atlantic Way Southern Part

Roadtrip langs de Wild Atlantic Way in Zuid- en West-Ierland…

Ierland Lente Nazomer Winter Zomer 4 dagen

Whisky en Guinness in Dublin

Ontdek de hoofdstad van Ierland tijdens een korte citytrip.…

Ierland Lente Nazomer Zomer 17 dagen

The Best of the Irish Isle

Autorondreis langs de mooiste plekken van het Ierse eiland.…

Ierland Schotland Lente 15 dagen

Hurtigruten – The Scottish Isles

Bij deze expeditie-zeereis ligt de focus op de grootste troeven die de natuur van de Schotse eilanden ons te bieden heeft: heel gevarieerd wildlife en meer dan uitstekende whisky's. Bovendien maken we kennis met de mooiste stranden, de meest idyllische landschappen en de dramatische Schotse kustlijn.…

Ierland Lente Nazomer Zomer 14 dagen

The Unknown North

Maak een onvergetelijke roadtrip langs de Wild Atlantic Way en de Noord-Ierse Giant's Causeway…

Ierland Lente Nazomer Zomer 9 dagen

Combine the Ancient East and the Wild West Coast

Autorondreis van het oude oosten naar de wilde westkust van Ierland.…

Ierland Lente Nazomer Zomer 5 dagen

Ireland in a Nutshell

Verblijf in Dublin en ontdek het eeuwenoude oosten van Ierland.…