Waarom kiezen voor Ierland?

Reizen naar Ierland is kiezen voor een bestemming die cultuur en natuur vlekkeloos combineert, dichtbij huis. Ierland staat bekend om zijn ‘forty shades of green’, maar er is zoveel meer dan groen alleen. De afwisselende landschappen zijn bezaaid met historische sites en pittoreske dorpjes.

Ierland is natuur

In Ierland geniet je van rust, natuur, stilte en leegte. De bruisende steden Dublin, Cork, Galway en Belfast staan in schril contrast met de natuur en stilte die er nooit ver weg is. Uiteraard kom je in de populaire regio’s zoals Killarney, Wicklow en de Cliffs of Moher toeristen tegen… Gelukkig kan je hier ook onbewandelde paden kiezen en het échte ruige landschap van Ierland ontdekken. De golven horen bonken tegen de kliffen, de wind horen ruisen door de bomen… Dat is het echte Ierland.

Perfect voor rondreizen

Terwijl je in veel vakantielanden een huisje huurt voor een week of twee, leent Ierland zich perfect voor rondreizen. Op deze manier ontdek je op korte tijd een onvoorstelbare diversiteit aan landschappen, steden en verschillende culturen. Je bezoekt de ene dag het bruisende Dublin en de volgende dag rij je door prachtige natuur waar enkel schapen ronddolen. Roadtrip? Let’s go!

Rijke geschiedenis

Tijdens een rondreis door het Ierse eiland kan je niet om de geschiedenis heen. We raden je dan ook aan om je voor vertrek een beetje in te lezen in de geschiedenis. De Ierse cultuur gaat ver terug in de tijd: al in de oudste geschiedenisboeken staat de ontwikkeling van het leven in Ierland beschreven. Daarnaast heeft de onderdrukking van de Engelsen gezorgd voor een tragische historie.
In de glooiende landschappen liggen tal van kastelen verspreid, op Achill ligt een ruïne van een verlaten dorpje, op Dingle vind je een eeuwenoud kerkje, midden in de Wicklow Mountains ligt een oude abdij en in de Boyne Valley ligt een hele tijdslijn aan eeuwenoude monumenten.

Elke avond live muziek

Als je naar Ierland reist, moet je minstens één keer een echte Ierse pubsessie meemaken. Deze avonden met traditionele livemuziek en soms ook dans zorgen voor een onvergetelijke ervaring.
Nergens zal je de cultuur zo levendig voelen als tijdens een muziekavond in een gezellige pub. Dit is meteen ook de kans om contact te maken met de lokale bevolking.

Reizen naar Ierland

Ierland 11 dagen

Groepsreis – Highlights of the Emerald Isle

Galtic organiseert een begeleide rondreis waarmee je alle hoogtepunten van het Ierse eiland ontdekt. Gedurende deze 11-daagse reis maak je kennis met de Ierse cultuur en zal je verwonderd worden door de prachtige natuur.…

Ierland Lente Nazomer Zomer 14 dagen

Wild Atlantic Way Southern Part

Roadtrip langs de Wild Atlantic Way in Zuid- en West-Ierland…

Ierland Lente Nazomer Winter Zomer 4 dagen

Whisky en Guinness in Dublin

Ontdek de hoofdstad van Ierland tijdens een korte citytrip.…

Ierland Lente Nazomer Zomer 17 dagen

The Best of the Irish Isle

Autorondreis langs de mooiste plekken van het Ierse eiland.…

Ierland Schotland Lente 15 dagen

Hurtigruten – The Scottish Isles

Bij deze expeditie-zeereis ligt de focus op de grootste troeven die de natuur van de Schotse eilanden ons te bieden heeft: heel gevarieerd wildlife en meer dan uitstekende whisky's. Bovendien maken we kennis met de mooiste stranden, de meest idyllische landschappen en de dramatische Schotse kustlijn.…

Ierland Lente Nazomer Zomer 14 dagen

The Unknown North

Maak een onvergetelijke roadtrip langs de Wild Atlantic Way en de Noord-Ierse Giant's Causeway…

Ierland Lente Nazomer Zomer 9 dagen

Combine the Ancient East and the Wild West Coast

Autorondreis van het oude oosten naar de wilde westkust van Ierland.…

Ierland Lente Nazomer Zomer 5 dagen

Ireland in a Nutshell

Verblijf in Dublin en ontdek het eeuwenoude oosten van Ierland.…

Op de hoogte blijven?

Ontvang nieuws van Ierland & Schotland in je mailbox
en ontdek als eerste onze promoties