Hoe naar Ierland reizen

Het Ierse eiland leent zich perfect voor een rondreis met wagen. Het is er bijna nooit langer dan een uur rijden alvorens je de volgende stad tegen komt. Grote steden bereik je binnen de twee uur. Onderweg geniet je van prachtige uitzichten, slingerende routes langs de Wild Atlantic Way of de Causeway Coastal Route en afwisselende landschappen. Het grote voordeel aan Ierland? Bijna alle wegen hebben twee rijvakken! Let op, hier en daar kan er wel al eens een schaap de weg oversteken.

 

Reizen naar Ierland met de ferry & eigen wagen

Reizen met de ferry: voordelen

  • ZORGELOOS – Als je met de ferry reist, kies je voor comfort. Geen stress om op tijd door de douane te geraken, om die powerbank die toch nog in de ruimbagage zit of om die fles whisky die misschien wel eens stuk zou kunnen gaan. Reis je met de ferry, dan kan je precies zoveel meenemen als je wenst. Neem dus gerust nog dat extra paar wandelschoenen mee. Je beschikt de hele reis over je eigen wagen en hoeft je dus geen zorgen te maken over die versnellingspook die plots links staat.
  • COMFORT – Het schip vertrekt in de vroege avond vanuit de haven in Frankrijk. Onderweg kan je heerlijk dineren aan boord en nadien slapen in je eigen kajuit. In de ochtend komt het schip aan in Dublin. Helemaal uitgerust kan je meteen de stad gaan verkennen.
  • BELEVING – Reizen met de ferry is een beleving op zich. De reisbeleving begint zodra je inscheept. Ontdek je eigen kajuit, geniet van het eindeloze uitzicht op zee, verken de bar en het restaurant of hang rond in een van de taxfree winkeltjes aan boord.
  • ECOLOGISCHMet de ferry reizen is een pak beter voor het milieu dan met het vliegtuig naar Dublin te vliegen.  De CO2-uitstoot in gram per reizigerskilometer is bij de ferry een fractie in vergelijking met diezelfde reis met het vliegtuig.

Reizen met de ferry: praktisch

Neem de ferry vanuit Cherbourg (FR)

De reis naar Cherbourg is zo’n 6 u rijden. Via Amiens hoef je Parijs niet te passeren en is de kans op file een stuk kleiner. De nachtvaart vanuit Cherbourg brengt je onmiddellijk naar Dublin waardoor je meteen aan je reis kan beginnen.

De ferry vanuit Cherbourg vaart drie keer per week.

HEEN

Vertrek Vaardagen Tijdstip van vertrek Haven van aankomst Tijdstip van aankomst
Cherbourg Woensdag, vrijdag en zondag ’s avonds tussen 16u en 19u Dublin ‘s ochtend tussen 10u en 12u

 

TERUG

Vertrek Vaardagen Tijdstip van vertrek Haven van aankomst Tijdstip van aankomst
Dublin Dinsdag, donderdag en zaterdag ’s avonds tussen 16u en 19u Cherbourg ’s middags tussen 12u en 14u

 

Wil je toch liever niet met de ferry en eigen wagen reizen? We bieden ook fly&drive pakketten aan, vraag ons gerust meer informatie over deze formules. 

Reizen naar Ierland

Ierland 11 dagen

Groepsreis – Highlights of the Emerald Isle

Galtic organiseert een begeleide rondreis waarmee je alle hoogtepunten van het Ierse eiland ontdekt. Gedurende deze 11-daagse reis maak je kennis met de Ierse cultuur en zal je verwonderd worden door de prachtige natuur.…

Ierland Lente Nazomer Zomer 14 dagen

Wild Atlantic Way Southern Part

Roadtrip langs de Wild Atlantic Way in Zuid- en West-Ierland…

Ierland Lente Nazomer Winter Zomer 4 dagen

Whisky en Guinness in Dublin

Ontdek de hoofdstad van Ierland tijdens een korte citytrip.…

Ierland Lente Nazomer Zomer 17 dagen

The Best of the Irish Isle

Autorondreis langs de mooiste plekken van het Ierse eiland.…

Ierland Schotland Lente 15 dagen

Hurtigruten – The Scottish Isles

Bij deze expeditie-zeereis ligt de focus op de grootste troeven die de natuur van de Schotse eilanden ons te bieden heeft: heel gevarieerd wildlife en meer dan uitstekende whisky's. Bovendien maken we kennis met de mooiste stranden, de meest idyllische landschappen en de dramatische Schotse kustlijn.…

Ierland Lente Nazomer Zomer 14 dagen

The Unknown North

Maak een onvergetelijke roadtrip langs de Wild Atlantic Way en de Noord-Ierse Giant's Causeway…

Ierland Lente Nazomer Zomer 9 dagen

Combine the Ancient East and the Wild West Coast

Autorondreis van het oude oosten naar de wilde westkust van Ierland.…

Ierland Lente Nazomer Zomer 5 dagen

Ireland in a Nutshell

Verblijf in Dublin en ontdek het eeuwenoude oosten van Ierland.…

Op de hoogte blijven?

Ontvang nieuws van Ierland & Schotland in je mailbox
en ontdek als eerste onze promoties