Culinair genieten in Ierland

Ierland is een zeer vruchtbaar land en daar zijn de Ieren trots op. Eten in Ierland betekent dan ook dat je kan genieten van verse en pure producten zoals lams- en rundsvlees, ambachtelijke kaas en vers gevangen vis. Laat je verrassen door de rijke smaken van Ierland die een geschiedenis combineren met een moderne toets. Jonge chefs presenteren je traditionele gerechten in een vernieuwd jasje. Foodies vinden in Ierland ongetwijfeld hun gading.

 

“In Ierland kan je de hele dag door lekker eten”

Traditionele Ierse keuken

In de meeste b&b’s en hotels start de dag met een traditioneel Iers ontbijt. Een echt Iers ontbijt is met gebakken spek, worstjes en eitjes, black pudding, aardappelen en champignons. Dit alles wordt steevast gecombineerd met het Ierse soda brood.

Het ontbijt is in Ierland dus een stevige en zeer belangrijke maaltijd. De lunch is de minst belangrijke maaltijd. Vaak kiezen ze voor een verse salade of een sandwich met seizoensgroenten.

Traditioneel iers ontbijt met Galtic

Bij het diner kan een Iers stoofpotje zeker niet ontbreken. De meeste Irish Stews worden klaargemaakt met Guinness, runds-of lamsvlees, uien en peterselie en aardappelen als bijgerecht. Er is daarnaast ook de Coddle, een stoofpotje met restjes aardappelen en worst. Liever vis dan vlees? Dan moet je zeker een Boxty geproefd hebben! Dat is een aardappelpannenkoek met versgevangen heek, biologische groenten en vissaus. Deze gerechten lijken op het eerste zicht misschien niet culinair, maar ze worden steeds vaker in een modern jasje gegoten en naar een meer hoogstaand niveau getild. In verschillende restaurants kan je deze gerechten nog krijgen naar het traditionele recept.

Foodroutes

De smaken van Ierland kan je leren kennen op de verschillende foodroutes. De lekkerste ingrediënten komen hier aan bod: versgevangen oesters, huisgerookte zalm, zeevruchten, luchtige scones, en versgebakken brood. Ook gin en whisky, met liefde gestookt, kunnen natuurlijk niet ontbreken in Ierland.

Stippel een route uit tijdens een van onze rondreizen of kies voor een begeleide route.

 

In Dublin kan je bijvoorbeeld de Fab Food Trail doen, waarin je alles leert over het culinaire verleden van de hoofdstad. Ook Belfast is trots op haar culinair erfgoed. Tijdens de Belfast Walking Foodtour maak je kennis met de lokale smaken. Wist je dat ook Cork een culinair kantje heeft? En wat voor één! Op de Cork Tasting Trail ontdek je de meest verrassende plekjes van de stad.

Interesse in een van deze tours? Neem dan zeker contact op met onze medewerkers, dan bekijken we of deze routes in jouw droomreis passen.

Reizen naar Ierland

Ierland 11 dagen

Groepsreis – Highlights of the Emerald Isle

Galtic organiseert een begeleide rondreis waarmee je alle hoogtepunten van het Ierse eiland ontdekt. Gedurende deze 11-daagse reis maak je kennis met de Ierse cultuur en zal je verwonderd worden door de prachtige natuur.…

Ierland Lente Nazomer Zomer 14 dagen

Wild Atlantic Way Southern Part

Roadtrip langs de Wild Atlantic Way in Zuid- en West-Ierland…

Ierland Lente Nazomer Winter Zomer 4 dagen

Whisky en Guinness in Dublin

Ontdek de hoofdstad van Ierland tijdens een korte citytrip.…

Ierland Lente Nazomer Zomer 17 dagen

The Best of the Irish Isle

Autorondreis langs de mooiste plekken van het Ierse eiland.…

Ierland Schotland Lente 15 dagen

Hurtigruten – The Scottish Isles

Bij deze expeditie-zeereis ligt de focus op de grootste troeven die de natuur van de Schotse eilanden ons te bieden heeft: heel gevarieerd wildlife en meer dan uitstekende whisky's. Bovendien maken we kennis met de mooiste stranden, de meest idyllische landschappen en de dramatische Schotse kustlijn.…

Ierland Lente Nazomer Zomer 14 dagen

The Unknown North

Maak een onvergetelijke roadtrip langs de Wild Atlantic Way en de Noord-Ierse Giant's Causeway…

Ierland Lente Nazomer Zomer 9 dagen

Combine the Ancient East and the Wild West Coast

Autorondreis van het oude oosten naar de wilde westkust van Ierland.…

Ierland Lente Nazomer Zomer 5 dagen

Ireland in a Nutshell

Verblijf in Dublin en ontdek het eeuwenoude oosten van Ierland.…

Op de hoogte blijven?

Ontvang nieuws van Ierland & Schotland in je mailbox
en ontdek als eerste onze promoties