Bucketlist: zeker doen in Ierland

Tijdens je reis naar Ierland combineer je wonderbaarlijke natuur en bruisende steden. Je dompelt je onder in de rijke geschiedenis en maakt kennis met de gastvrije bevolking. Dit zijn onze 6 must-do‘s:

Bewonder de kliffen en nationale parken

De bekendste kliffen zijn natuurlijk die van Moher. Maar wist je dat je langs de Wild Atlantic Way nog hogere kliffen kan spotten? Ze zijn minder toeristisch en minstens even mooi.
Ook kan je uren wandelen door de nationale parken. Denk aan Connemara, Wicklow Mountains, de Burren en Killarney. Elk park is uniek dankzij de verscheidenheid in natuur en omvang. Je trekt eropuit voor een lange wandeling, een prachtige fietstocht, een namiddagje vissen of eindeloos golfen.

Vergeet ook de talrijke tuinen niet

Het mild klimaat en de vruchtbare aarde zorgen ervoor dat Ierland een paradijs is voor planten- en natuurliefhebbers. Tijdens je rondreis kan je niet voorbij de tuinen. Strakke stadstuinen, wilde tuinen, ommuurde tuinen, Franse tuinen en zelfs Japanse tuinen. Van het eeuwenoude oosten tot de Wild Atlantic Way en Noord-Ierland: elke regio heeft zijn eigen tuinen.

Maak kennis met de Ierse cultuur

De Ierse bevolking is ontzettend trots op hun cultuur. En dat is helemaal terecht. Een van de meest bekende feestdagen en tradities is St. Patrick’s Day. Op 17 maart kleurt het land helemaal groen. Er worden optochten gehouden en de Ieren verkleden zich als Leprechaun, de groene Ierse elf. Ook Halloween is een traditie die de Ieren hoog in het vaandel dragen. Oorspronkelijk vierden de Kelten op deze dag het einde van de oogst en de start van een nieuw jaar met een uitgebreid feestmaal. Tegenwoorden vieren de Ieren dit met een goede portie Colcannon of kolenstamppot.

Dompel je onder in de geschiedenis

Overal liggen verhalen, geheimen en mythes verspreid. De rijkste geschiedenis vind je in de regio van het eeuwenoude oosten. Hier liggen kastelen, overblijfselen van prehistorische nederzettingen en ruïnes van middeleeuwse abdijen dik bezaaid. Zowat elke inwoner van ‘The Ancient East’ zal je zijn eigen verhaal vertellen. De indrukwekkende natuur maakt het landschap nog dramatischer.

Geen Ierland zonder pub

Je verblijf in Ierland is niet compleet zonder een bezoek aan een Ierse pub. Ieren zijn ontzettend sociaal en zien de pub dan ook als een soort van tweede huiskamer. Ze komen er samen met vrienden, familie en kennissen en kletsen uren aan de bar. Veel pubs hebben ook een haardvuur dat nog voor extra gezelligheid zorgt. Dit is de plek bij uitstek om in contact te komen met de locals.

Proef Guinness

Als je dan toch in de pub bent, beslis dan zeker om eens een Guinness te drinken. Dit Ierse bier is de trots van het eiland. Het smaakt bitter maar vol en smaakt alleen in Ierland het lekkerst. Guinness is meer dan een bier, de familie Guinness zorgde ook voor algemene welvaart van de Ieren door te investeren en werkgelegenheid te voorzien.

 

Reizen naar Ierland

Ierland Lente Nazomer Zomer 9 dagen

Combine the Ancient East and the Wild West Coast

Autorondreis van het oude oosten naar de wilde westkust van Ierland.…

Ierland Lente Nazomer Zomer 5 dagen

Ireland in a Nutshell

Verblijf in Dublin en ontdek het eeuwenoude oosten van Ierland.…

Ierland Lente Nazomer Zomer 14 dagen

Wild Atlantic Way Southern Part

Roadtrip langs de Wild Atlantic Way in Zuid- en West-Ierland…

Ierland Lente Nazomer Winter Zomer 4 dagen

Whisky en Guinness in Dublin

Ontdek de hoofdstad van Ierland tijdens een korte citytrip.…

Ierland Lente Nazomer Zomer 17 dagen

The Best of the Irish Isle

Autorondreis langs de mooiste plekken van het Ierse eiland.…

Ierland Schotland Lente 15 dagen

Hurtigruten – The Scottish Isles

Bij deze expeditie-zeereis ligt de focus op de grootste troeven die de natuur van de Schotse eilanden ons te bieden heeft: heel gevarieerd wildlife en meer dan uitstekende whisky's. Bovendien maken we kennis met de mooiste stranden, de meest idyllische landschappen en de dramatische Schotse kustlijn.…

Ierland Lente Nazomer Zomer 14 dagen

The Unknown North

Maak een onvergetelijke roadtrip langs de Wild Atlantic Way en de Noord-Ierse Giant's Causeway…

Op de hoogte blijven?

Ontvang nieuws van Ierland & Schotland in je mailbox
en ontdek als eerste onze promoties