Actuele Reisinformatie Covid-19

Update 25.01.2021

Reisinformatie: COVID-19 en de gevolgen voor je reis

De situatie in België:

Vanaf 27 januari tot 1 maart geldt er een tijdelijk verbod op “reizen met een recreatief en toeristisch karakter”:

  • Het reisverbod geldt zowel voor reizen vanuit België als reizen naar België.
  • Reizen met een dwingende reden kunnen wel nog (bv. co-ouderschap, medische redenen, zakenreizen).
  • Wie naar het buitenland reist, moet een gedownloade en ondertekende verklaring op eer op zak hebben die bevestigt dat zijn/haar reis niet toeristisch is.
  • Aan de grenzen komen er controles (steekproeven), ook voor wie België verlaat.

Je bent verplicht om 10 dagen in quarantaine te gaan als je langer dan 48 uur in het Verenigd Koninkrijk bent geweest. Reis je vanuit Ierland terug naar België? Dan moet je 7 dagen in quarantaine blijven. Terugkerende reizigers moeten zich twee keer laten testen: op de eerste en zevende dag van de quarantaine. Wie niet in België woont, moet een negatieve PCR-test van voor het vertrek en een negatieve PCR-test bij aankomst voorleggen.

De situatie in Schotland & Ierland

Schotland

Momenteel is Schotland in lockdown. Het is dus niet toegestaan om er toeristische verplaatsingen te ondernemen.
Actuele informatie omtrent de situatie in Schotland kan je hier terugvinden: https://www.gov.scot/coronavirus-covid-19/.

Wie naar Schotland reist, moet een negatieve coronatest kunnen voorleggen die niet meer dan 72u voor vertrek werd afgenomen. Enkel certificaten in het Engels, Frans of Spaans worden aanvaard. Het certificaat moet volgende zaken bevatten om in orde te zijn:

  • je naam zoals op paspoort,
  • je geboortedatum,
  • het testresultaat,
  • de testdatum,
  • de naam van de testleverancier en zijn contactgegevens,
  • en het type test (bvb PCR).

Bij aankomst in Schotland moet je 10 dagen in quarantaine gaan. In die periode moet je twee coronatesten afleggen, deze dien je op voorhand gepland te hebben. Reizigers moeten een formulier met contactgegevens invullen: https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk.

Ierland

Niet-essentiële reizen naar Ierland worden voorlopig afgeraden door de Ierse overheid.

Wie naar Ierland reist, moet een negatieve PCR-test kunnen voorleggen die niet meer dan 72u voor aankomst werd afgenomen. Ook moet je een online lokalisatieformulier invullen. Bij aankomst ben je verplicht om 14 dagen in quarantaine te gaan, al kan je die periode inkorten als je een negatieve PCR-test kan voorleggen die afgelegd werd in een privé testcentrum minimum vijf dagen na aankomst. Om van deze mogelijkheid te kunnen genieten, raadt de Ierse overheid je aan de test vóór je afreis naar Ierland te reserveren (mits kost van €99 tot €149). Meer info vind je hier: http://www.travelhealth.ie/CoronaVirusTesting/.

En in de toekomst?

We hebben een flexibel annuleringsbeleid waardoor je je reis tot 45 dagen voor afreis volledig kosteloos kan annuleren. Daarnaast blijven we de actuele reisinformatie op de voet volgen en houden we je op de hoogte van veranderingen.

 

Op de hoogte blijven?

Ontvang nieuws van Ierland & Schotland in je mailbox
en ontdek als eerste onze promoties